woensdag 25 januari 2023

 






De tentoonstelling 'Kwaadaardig mooi' waarin mijn werken 'Hans (1955-2006)' en het diorama 'Mijn broer en het uitzicht' te zien zijn, wordt verlengd tot en met 16 april 2023! 

Als je de tentoonstelling nog niet gezien hebt, dan nodig ik je heel graag en vol trots uit de tentoonstelling te komen bekijken.

Na een lange zoektocht is het door Sonja Hillen en Kim Tielemans hun inzet gelukt om een mooie plek te vinden voor onze groepstentoonstelling in
Museum tot Zover, waarin wij met 7 kunstenaars onze eigen ervaringen met kanker verbeelden.

"We worden omringd door beelden van het fitte lijf. Supergezond is de norm en het zieke lichaam verbergen we. Aan haaruitval, wildgroei en aftakeling zit nu eenmaal weinig glamour. In de tentoonstelling Kwaadaardig mooi geven kunstenaars vorm aan hun ervaringen met kanker. Zit er iets moois in het uitbeelden van onze ervaringen? Iets dat ons kan sterken?
Wij doorbreken het stilzwijgen van de beeldende kunst over kanker. Door intieme en normaal gesproken onzichtbare verhalen te laten zien, draagt 'Kwaadaardig mooi' bij aan de emancipatie van het zieke lichaam. Een kleine aanpassing van het collectieve beeld dat men van kanker en de kankerpatiënt heeft. Of zijn we zelfs bang om nieuwsgierig te zijn?"

Het is een intieme tentoonstelling met werk van Esther van Casteren, Sylvia Evers, Niels Helmink, Wout Herfkens, Sonja Hillen, Rinke Nijburg en Kim Tieleman.


 

 

Reacties, recensies en een artikel




Gelukkig heeft 'Kwaadaardig mooi' ook goede recensies gehad in Het Parool, Mister Motley en een interview in De Gelderlander, waar je hieronder meer over kunt lezen:

"Een kleine, delicate tentoonstelling met indrukwekkend werk van een beangstigende schoonheid". Jan Pieter Ekker, in Het Parool,


"Een indrukwekkende expositie. Je kan goed zien waar de pijn heeft gezeten bij de kunstenaars. Ze maken de impact van kanker zichtbaar, je kan er als bezoeker goed in meegaan". Nadia de Vries & dr. Leni van Doorn, in Mr. Motley, 

"Een ontroerende en zeer mooie tentoonstelling. Het is kwaadaardig mooi, geen betere omschrijving dan voor het leven zelf".
***** Jellie Brouwer, Kunststof NPO radio

"Kwaadaardig mooi, deze drie Nijmeegse kunstenaars vertellen aangrijpende verhalen over kanker en zetten het zieke lijf in de spotlights". De Gelderlander, interview met Loes Wijffels, 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten