zondag 5 juni 2022
Begin dit jaar werd ik gevraagd om een stukje te schrijven voor de juni-uitgave van het Tijdschrift voor Geestelijk Leven (TGL). Het zou een thema nummer worden over verbeelding en transcendentie.

 'TGL is een driemaandelijks tijdschrift voor spiritualiteit in Vlaanderen en Nederland en wil een eigen plaats innemen op het gebied van levensbeschouwelijke en religieuze zingeving, op het knooppunt van de joods-christelijke traditie met de cultureel-maatschappelijke context waarin wij vandaag leven. Hier zoekt TGL naar sporen van spiritualiteit: zowel door analyse en reflectie als door kritisch te luisteren naar individuen, groepen en bewegingen.' (citaat website)


Ik was vereerd met de uitnodiging, maar vroeg me af of ik dat kon. Het leek me geen makkelijk onderwerp voor iemand die geen theologie heeft gestudeerd en niet gewend is om artikelen te schrijven. Gelukkig werd er van mij geen doorwrocht wetenschappelijk artikel verwacht, maar een bijdrage vanuit mijn ervaring als kunstenaar. En er mochten er plaatjes bij. Het was een pittige bevalling, maar het artikel heb ik geschreven en is nu samen met 15 andere artikelen over hetzelfde thema te lezen. 
TGL is te bestellen via  website  https://tgl.be  De tentoonstelling SIXPACK is 3 weekenden te zien. Het eerste weekend is SIXPACK onderdeel van de Kunstroute Renkum. Ik exposeer samen met Ellen Grote Beverborg, Frans Klerkx, Thijs Linssen, Marry Overtoom en Hetty van de Zande. De expositie is bij Scarabee in Oosterbeek (routebeschrijving zie hieronder) te zien zijn.   

Bezoekadres Scarabee :  De Hes 29 (gebouw H29)   Klingelbeekseweg, Oosterbeek.  op het terrein van Arnhems Buiten.  

Er zijn 2 manieren om bij Scarabee te komen. Via de Klingelbeekseweg of via de Utrechtseweg
zie kaartje hieronder  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten