dinsdag 5 november 2019Op deze blog ziet u het (on-affe) werk waarmee ik op mijn atelier bezig ben, nieuws en plaatjes over exposities en soms een aan kunst gerelateerde visie die ik met u wil delen.

voor meer informatie en ouder werk zie:
 www.woutherfkens.com 

of e-mail naar:  woutherfkens@online.nl

‘HET IS MOOIER ALS ER MENSEN IN ZITTEN’

Ruimtelijk werk en video
Scarabee i.s.m. De Vrienden van Job en B53

16 november t/m 8 december 2019

Lobke Burgers
Ada Dispa
Sylvia Evers
Wout Herfkens
Frans Klerkx
Anthony Litjes
Christien Loen
Rinke Nijburg
Michiel van Overbeek
Jerome Symons
Hans Walraven

Op 16 november opent in het voormalige ABN/AMRO bankgebouw in Oosterbeek de tentoonstelling Het is mooier als er mensen in zitten. In al het werk staat de mens en de menselijk figuur centraal. Het is tentoonstelling met voornamelijk (bewegende) 3-dimensionale kunstwerken en videokunst. Dus geen formele kunst, pure abstractie, kunsthistorische bespiegelingen, of technische perfectie maar werk waarin het levendige contact met het menselijk bestaan zich toont in levenslust, spel, mislukkingen, wanhoop, lijden, geloof, engagement, liefde, dromen en humor.
Behalve dat er veel te zien is, is er ook veel te horen: zowel de video van Hans Walraven en Christien Loen, als de bewegende sculpturen van Michiel van Overbeek, Anthony Litjes en Wout Herfkens maken geluid.
De titel verwijst zowel naar de menselijke figuur in de expositie als naar het leegstand probleem in centra van veel steden en dorpen, zoals in Oosterbeek.

Stichting Scarabee, al decennia lang actief als organisator van exposities en projecten in Renkum, werkt voor het eerst samen met zowel B53 als De Vrienden van Job. B53 (Nico Schulte en Joop Nuyens) maakte afgelopen jaren faam als tentoonstellingsmakers in leegstaande panden aan de van Muijlwijkstraat 23 en Broerenstraat 53 in Arnhem. De Vrienden van Job (Wout Herfkens, Rinke Nijburg en Ad Verhage) is een in Oosterbeek gevestigde stichting die tentoonstellingen van hedendaagse kunst met een religieus of filosofische thematiek organiseert. Eerder organiseerden zij tentoonstellingen in o.a.  Museum Het Valkhof (Nijmegen), Museum Catharijneconvent (Utrecht), Circa ...dit (Arnhem) en Het Noordbrabants Museum (Den Bosch).

Het is mooier als er mensen in zitten
Data:                           Van 16 november tot en met 8 december 2019
Openingstijden:          Zaterdag en zondag van 12-17 uur
Opening:                     16 november. 15.00 uur.
Locatie:                       Het voormalige ABN/Amro bankgebouw aan de markt, Utrechtseweg147, Oosterbeek

Scarabee, stichting voor kunst en landschap,in samenwerking met B53 en De Vrienden van JobHieronder enkele  foto's uit de tentoonstelling, voor meer info:
www.devriendenvanjob.blogspot.com


Wout Herfkens. Knielende Gerard -2016/2019, bewegend beeld Wout Herfkens, David en Goliath -2019  div. mat.Hans WalravenLeontien - 1999, videoJerome Symons   Fault - breuklijn,  mixed mediaRinke Nijburg
Blind Spot / Blinde vlek – 2019, installatie
Overzicht, vlnr. Lobke Burgers, Ada DispaLobke Burgers - 3 meisjes, 2 ijsjes Ada Dispa - beelden groep 


Sylvia Evers,  pistoolman - 2010


Wout Herfkens, Op en neer - 2016/2019


Geen opmerkingen:

Een reactie posten