zaterdag 12 oktober 2024

 Op deze blog vindt u nieuws over en aankondigingen van exposities, lezingen, nieuwe 

 beelden en werk in ontwikkeling.


Voor meer info en ouder werk, zie

www.woutherfkens.com

of mail : woutherfkens@online.nl

of bel : 06 11247232



Shelter from the storm


Hieronder de uitnodiging van mijn eerste expositie in Belgie, de grote groepstentoonstelling Shelter from the storm, georganiseerd door Artikel 27.
Op de website www.artikel27.eu is te lezen:
"'De missie van Artikel 27 vzw is gebaseerd op het 27ste artikel van de Universele verklaring van de rechten van de Mens, dat stelt : “Iedereen heeft het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap, om te genieten van kunst en om deel te hebben aan wetenschappelijke vooruitgang en de vruchten daarvan.”


Onze stelling is dat iedereen, waar ook op de wereld, zonder onderscheid het recht heeft om deel  te nemen aan het culturele leven van een gemeenschap, om te genieten van kunst en om deel te hebben aan wetenschappelijke vooruitgang en de vruchten daarvan.


Dit is een absoluut en afdwingbaar recht. Anderzijds kan niemand verplicht worden om deel te nemen; het idee alleen al is absurd. Wij zijn er van overtuigd dat hedendaagse kunst een prima middel is om elkaar te ontmoeten, om kritisch maar opbouwend naar de maatschappij te kijken ( en er als dusdanig in te functioneren ) en om te genieten, zonder afbreuk te doen aan de intrinsieke waarde van kunst.'
Als kunsteducatieve organisatie is Art 27 vooral – maar niet uitsluitend – actief in de Belgische ex-mijnregio en in het bijzonder in Heusden-Zolder (in de buurt van Hasselt)
De helft van de opbrengst van de verkoop van kunstwerken gaat naar een ontwikkelingshulpproject.
Ieder jaar organiseert artikel27 een expositie in een gebouw dat na de expo zal worden afgebroken. Dit jaar in een voormalig verpleeghuis Het oude Klooster in Zonhoven. Iedere deelnemende kunstenaar heeft de beschikking over een verpleeghuiskamer (met een bijbehorende badkamer).


Opening Vrijdag 1 nov. 2024, 14u.

geopend van 1 nov t/m 24 nov. 
gratis toegang, maandag en dinsdag gesloten. 


Het Oude klooster.
 Engstegenseweg 3, 3520 Zonhoven, België






Geen opmerkingen:

Een reactie posten