zaterdag 12 februari 2022


 



Aankondiging:

Kunstenaar Wout Herfkens te gast bij Windkracht3pt0. 

Stel dat je langs de weg iemand, een (nog) levend mens aan een kruis ziet hangen? Dan zou je toch direct 

112 bellen en proberen diegene, tot de hulpdiensten arriveren, zo goed mogelijk te helpen?… Precies dat 

doet kunstenaar Wout Herfkens met afgedankte kruisbeelden: Hij haalt Christus van zijn kruis af, legt hem 

in een zelfgemaakt bed en verzorgt zijn wonden: 'Jésus à j’Hôpital' (Jezus in het ziekenhuis) vertelt 

boekdelen over leed en aftakeling, kwetsbaarheid, zorgzaamheid en compassie en over onze 

geseculariseerde tijd met een nieuwe, kleinere, maar misschien wel relevantere rol voor religie en geloof in 

onze levens. 

Op vrijdagavond 1 april komt Wout Herfkens daarover met veel van zijn werk vertellen! 

Locatie is de Oude Jeroens Kerk, Voorstraat 44 in Noordwijk. Aanvang is om 20.00– 21.30 uur, de 

kerk is vanaf 19.30 uur open met koffie en thee. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom! 

Aanmelden is wenselijk: windkracht3pt0@gmail.com , echter de last-minute beslisser is ook van harte 

welkom! Na afloop is er gelegenheid om met een drankje na te praten.





Aan Tafel

multifocaal kunstproject in Amsterdam Zuid

2 maart - 17 april 2022

 


 UITNODIGING

 

We nodigen u van harte uit voor de opening van het bijzondere kunstproject Aan Tafel op Aswoensdag 2 maart 2022 om 16.00 uur in de Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3, 1073 AE Amsterdam.

 De bekendste laatste gezamenlijke maaltijd uit de afgelopen tweeduizend jaar is ongetwijfeld het ‘Laatste Avondmaal’ van Jezus met zijn twaalf leerlingen. Een gelaagd tafereel van verraad en lijden, maar evenzeer verbondenheid en nieuw begin.

 De kunstroute van ‘Aan Tafel’ biedt een wandeling langs een aantal indringende verbeeldingen van het gebeuren door de hedendaagse kunstenaars Peter Slegers, Martijn Duifhuizen, Bert Staal & Matty Christensen, Maria Kapteijns, Rietje Bulthuis, Wout Herfkens, Rinke & Pelle Nijburg. Stuk voor stuk kunstwerken die je stilzetten, uitnodigen tot zelfonderzoek, vragen stellen rond thema’s als compassie en duurzaamheid.

 Ze zijn te vinden op de volgende locaties in Amsterdam Zuid: Oranjekerk, Vredeskerk, binnentuin Gerard Terborgstraat, OBA Roelof Hartplein, De Coenen en Willem de Zwijgerkerk.

Bij het project ‘Aan Tafel’ hoort een programma van onder meer concerten, dansperformances, beschouwingen en workshops. De kunstroute valt op eigen gelegenheid te lopen. Op gezette tijden en op aanvraag zijn er ook rondleidingen langs de kunstwerken.

Actuele informatie over de kunstroute en het programma van activiteiten zal te vinden zijn op www.aan-tafel.info.

We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en verzoeken u vriendelijk ons via het mailadres info@aan-tafel.info nog even te laten weten met hoeveel personen u aanwezig zult zijn.

 


De Luchtmobiele Avondmaalbrigade - 2020










 

 

 





Voor Kunst Op Bezoek gingen drie beelden uit de Jésus à 'l'Hôpital - serie  eind vorig jaar uit logeren bij 2 geestelijk verzorgers in de verpleeghuizen Insula Dei en Regina Pacis in Arnhem en bij predikant Joost Roselaers van de Remostrantse kerk in Oosterbeek en Amsterdam. Zij konden het beeld meenemen wanneer ze iemand op hun kamer of thuis bezochten. Daarvoor maakte ik voor ieder beeld een koffertje, zodat ze het beeld makkelijk mee konden nemen. Daarnaast waren er in de kapel van Insula Dei 3 andere Jésus à 'l'Hôpital beelden te zien en in de stilteruimte van Regina Pacis 1 Jésus à 'l'Hôpital beeld te zien. In de tentoonstelling in Bieb 3000 zullen 2 van de 3 kistje te zien zijn, de beelden uit de kapel en de stilteruimte, en de podcast is te beluisteren waarop geestelijk verzorgers Anne Veenstra en predikant Joost Roselaers zullen vertellen over de reacties op de beelden. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten