vrijdag 7 januari 2022




WINTERGASTEN

Gisteravond keek ik de aflevering van VPRO's Wintergasten terug waarin de Engelse kunstenaar Grayson Perry werd geinterviewd door Janine Abbing 

zie : 

https://www.npostart.nl/vpro-wintergasten/30-12-2021/VPWON_1330345

Een prachtig gesprek. Wat doet Janine Abbing dat goed, en wat een geweldige man is deze Grayson. Jaren geleden zag ik  een prachtig wandkleed van hem in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Gaandeweg het gesprek ontdek en begrijp je zijn motieven en beweegredenen. Hij wil in zijn werk niet blijven hangen in één stijl en probeert steeds weer andere dingen uit. Zo maakt hij naast beeldende kunst ook televisieprogramma's en theatervoorstellingen. Daarbij vermengt hij ernst en humor. Humor geeft diepte aan ernst.  


In Kunstmuseum Den Haag, voor mij nog steeds Het Haags Gemeentemuseum,
één van de mooiste musea in nederland, is t/m 3 april werk van Perry te zien. 
De begeleidende tekst op de website:

De Britse kunstenaar en winnaar van de Erasmusprijs Grayson Perry (1960) werkt met een grote diversiteit aan technieken en materialen, en noemt zichzelf “een pottenbakkende travestiet”. Hij is een provocateur die op humoristische wijze de confrontatie zoekt tussen oud en nieuw, tussen acceptabel en shockerend. De tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met Stichting Praemium Erasmianum.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten