maandag 28 september 2020


Op deze blog ziet u het meestal on-affe werk waarmee ik op mijn atelier bezig ben. Daarnaast  nieuws en plaatjes over exposities en soms een aan kunst gerelateerde visie die ik met u wil delen.


voor meer informatie en ander (ouder) werk zie:

 www.woutherfkens.com 

www.devriendenvanjob.blogspot.com

of e-mail naar:

woutherfkens@online.nl Ondertussen op mijn atelier, 

Werk In Ontwikkeling (WIO)


De Mobiele Avondmaal brigade (WIO) De mobiele Avondmaalbrigade is gemaakt om overal ter wereld snel ter plek te kunnen zijn om de noden van de mensen te ledigen. Dit is het hoogst haalbare voor een kunstwerk, lijkt me. Dubbelfiguur

Al eerder op deze blog toonde ik het bovenstaande prachtige beeld uit de collectie  van het  Bode Museum in Berlijn. Geinspireerd op de letterlijke tweezijdigheid van dit beeld, werk ik aan mijn Dubbelfiguur. Daar waar de Doppelfigur van Christus uit ongeveer 1485 bijna symetrisch is, zal mijn Dubbelfiguur uit 2020 asymetrisch zijn en krijgen de 2 kanten van het beeld een ander karakter. Er zitten dan ook maar liefst 535 jaar tussen.
Dubbelfiguur  (WIO)
Dressuur

Met Boeddha, Jezus, en Maria voorop vind het zwaar bepakte en koploze paard zijn weg. Tussen hen in het kleine kikkertje dat zich in opperste vervoering tot de kwa formaat grootste van de drie,  de Boeddha went.  
Dressuur (samen op het paard)  
WIO


    
Geen opmerkingen:

Een reactie posten