zaterdag 16 april 2016

Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie

Tussen hemel en aarde

Gaia & Ouranos Buitenkunst nodigt u van harte uit op de feestelijke opening van expositie ‘Tussen hemel en aarde’ op zondag 1 mei a.s. om 15.00 uur.

Gaia & Ouranos, godin van de aarde en god van de hemel, zijn deze keer uitgangspunt van de voorjaarsexpositie. Met items uit de Griekse mythologie, ode aan de aarde, schilderijen uit een tussenwereld, filosofisch werk of beelden uit het Christelijke geloof geven 8 Nederlandse en 1 Vlaamse kunstenaars vorm aan dit thema.

Deelnemende kunstenaars:
- Lobke Burgers
- Evelien Melis
- Zjos Meyvis
- Ellen Grote Beverborg
- Jan Tregot
- Wout Herfkens
- Jos Verschaeren
- Ans van den Hurk
- José Veugen (in 2013 overleden)

Locaties
De activiteiten zijn verspreid over 3 locaties. Na het openingswoord in het hart van debeeldentuin aan de Oude Kleefsebaan kunt u genieten van alle nieuwe beelden in de tuin en in de veldschuur.
Daarnaast zal Intervalli het NH-kerkje aan de Valkstraat openhouden tijdens deze expositie. Er worden daar tweedimensionale werken getoond van Diane Dyckhoff onder de titel 'Medusa'. Er zal ook een driedimensionaal werk van Zjos Meyvis genaamd 'Oeverlandschap' getoond worden. Zjos heeft in het verleden veel met Diane samengewerkt.
Het geheel wordt muzikaal omlijst door Thijs en Simone.

Openingstijden
- Expositie ‘Tussen hemel en aarde’ is te zien van 1 mei t/m 3 juli op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur of op afspraak.
- Intervalli in het NH-kerkje is alleen op zondag van 13.00-17.00 uur geopend.

Kijk voor meer informatie op www.gaia-ouranos.nl


Kunstenaarsgesprek


Omringt door zijn werk zal Judith van Beukering op 12 juni in gesprek gaan met kunstenaar Jan Tregot. Ze zal hem bevragen over hoe hij als kunstenaar te werk gaat en speciaal de serie beelden De dood van Narcissus bespreken. Het wordt een interactief gesprek waarin ook u vragen kunt stellen en waarin Jan ook graag met u in gesprek gaat. Judith van Beukering is kunsthistorica en schrijft o.a. voor het bladBeelden.
 
Aanvang:
15:00 uur
Locatie: 
Veldschuur op de dijk, t.h.v. Tempelstraat, Overasselt
Kosten: 
€ 7,50 p/p (inclusief koffie en toegang tot expositie 'Tussen hemel en aarde')
Aanmelden:
Klik op onderstaande button of schrijf u in tijdens de opening op 1 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten